Romantisch Parijs

Romantische lichtstad aan de Seine

Stedentrip Parijs

Een stedentrips naar Parijs is vanwege de relatief korte reisafstand en vele vervoersmogelijkheden zeer populair. De vele bezieswaardigheden en het romantische karakter van de Franse hoofdstad zorgen ervoor dat vele Nederlanders ervoor kiezen om Parijs uit te kiezen als bestemming voor hun stedentrip. Vooral in combinatie met Disneyland Parijs is deze wereldstad een plezier voor het hele gezin. Met de metro en andere vervoersmogelijkheden zijn Disneyland Parijs en alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken.

 

Met de auto naar Parijs

Parijs is goed aan te rijden met de auto. In een kleine 5 uur rijden vanaf Utrecht ben je in Parijs. Houdt er wel mee rekening mee dat u voorafgaand aan uw reis moet uitzoeken waar u kunt parkeren. Het is raadzaam om uw auto te parkeren en verder te reizen met het openbaar verzoek. Op de website van parclick kunt u de parkeergarages vinden en vooraf reserveren. Vaak kunt u gratis parkeren bij uw hotel, vooral als die zich aan de rand van de stad bevindt.

Uw stedentrip naar Parijs met de trein

Voor bijvoorbeeld een weekend of een dagje uit, kunt u goed met de trein naar Parijs. Met de Thalys duurt een treinrit naar Parijs ongeveer 3 en een half uur vanaf Amsterdam Centraal Station. Onderweg krijgt u een hapje en een drankje. Het grote voordeel van om met de trein naar Parijs te reizen is dat u niet vermoeid aankomt en niet na een lange rit op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplek. Afhankelijk van wannneer u de reis plant, zijn de treintickets te koop vanaf 35 euro voor een enkele reis. Hoe eerder u boekt is, hoe lager de prijs is. U komt met de trein middenin Parijs aan, zodat u meteen met uw citytrip kunt beginnen. Dus zeker voor een dagtrip naar Parijs, is de trein het ideale vervoermiddel.

Maak een stedentrip naar Parijs met het vliegtuig

Zeker als u langer dan een dag in Parijs wilt verblijven, bijvoorbeeld een weekend of enkele dagen, kunt u naast de trein ook met het vliegtuig een stedentrip naar Parijs maken. Vanaf Schiphol vliegt u binnen anderhalf uur naar Parijs Orly of Charles de Gaulle. Vanaf Orly kunt u een taxi of bus nemen naar het centrum van Parijs en vanaf Charles de Gaulle is de stad eenvoudig bereikbaar via de TGV, de RER en diverse shuttlebussen. Denk er bij het vliegen om dat u minstens 2 uur voordat uw vlucht vertrekt op de luchthaven dient te zijn.

Stedentrip Marne la Vallée

Als U een bezoek wil gaan brengen aan Disney dan is Marne la Vallée net buiten Parijs een zeer goede locatie. Een stedentrip is dan goedkoper daar de hotels niet in hartje Parijs staan. Kijk bij onze partners naar alle mogelijkheden voor een stedentrip naar Marne la Vallée

 

Bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Londen. Lees de top 10 hoogtepunten. Wij laten u hier zien wat er allemaal te doen is in Londen!

Arc de Triomphe
Notre Dame
Louvre
Disneyland